Előfizetői tartalom

A túlórákról egyeztetett Zombor a szakszervezetekkel

Portfolio
A túlmunka és a túlórák kérdése is napirendre került azon a mintegy három órán át tartó egészségügyi ágazati egyeztetésen, amelyet Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár hívott össze kedd délelőtt és amelyen az ágazat érdekképviseleti szervezetei voltak jelen. Az érdekképviseletek azt ígérték, nem hirdetnek sztrájkot, de a béremelési követelések nyomatékosítása végett május 12-re közös demonstrációt szerveznek - értesült a Hír TV. Az államtitkárral pedig megállapodtak, hogy a túlóráért és túlmunkáért járó kompenzációk elszámolási idejét országosan egységesíteni fogják.

Az Emmi közleménye szerint a résztvevő szervezetek abban megerősítették az egészségügyért felelős államtitkárt, hogy az intézmények valóban kifizetik a dolgozóiknak az elrendelt túlóráért és túlmunkáért járó összegeket, ám hozzátették, ezek elszámolási ideje nem egységes. A munkaidőkeret rendelkezései miatt ez 3-6 hónap alatt történik meg. Abban a jelenlévők...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés