Előfizetői tartalom

Így szegi meg saját ígéretét a kormány

Lázár János a szokásos csütörtöki tájékoztatóján a vállalati szférának egyértelmű üzenetet jelentő intézkedést árult el a 2016-os költségvetésből: a jövőben minden évben fizetik a dohányipari cégek az egészségügyi hozzájárulást. Ezzel saját korábbi ígéreteit rúgja fel a kormány, korábban ugyanis egyszeri teherként vezette be az új különadót. Miközben Orbán Viktor ezzel egy időben a német vállalkozások előtt a kormány gazdaságpolitikájának kiszámíthatóságát hangsúlyozta. Érzésünk szerint van ebben a kormányzati magatartásban némi ellentmondás.

A különadó átmeneti örökCsütörtök délután alig 15 perces különbséggel rendkívül érdekes kijelentésekre kaphatták fel a fejüket azok, akik követték Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter és Orbán Viktor miniszterelnök szavait. Lázár János miniszter egy újdonságot elárult ugyanis a 2016-os költségvetésről: a kormány arról is döntött, hogy a dohányipari...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés