Előfizetői tartalom

Vége Matolcsy modern képletének

A Költségvetési Tanács 2016-os költségvetésről mondott véleményével már biztosra vehető: a kormány búcsút mond a 2011-ben, még Matolcsy György minisztersége alatt megalkotott adósságképletnek. Kérdés, hogy csak átmenetileg mond búcsút vagy teljesen új szabályt alkot. Mivel az adósságképlet eddig soha sem volt éles, ezért túlzott költségvetési megszorítással és közvetlen negatív gazdasági következménnyel nem járt, azonban a magyarországi költségvetési szabályrendszer hitelességét rombolta.

Eddig nem volt fontosPénteken beszámoltunk arról, hogy a Költségvetési Tanács legújabb véleményében a stabilitási törvényben szereplő, 2011-ben megalkotott, majd gyorsan 2016-ra tolt adósságképlet módosítását vagy törlését javasolja, mivel túl nagy megszorítást írna elő jövőre a kormánynak. Ugyanebből a KT-dokumentumból derült ki, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés