FONTOS A náci Németország példája kísérti Európát - Ukrajna messze van a vereségtől
 
Előfizetői tartalom

Kicsivel többet vártak az elemzők az eurózónától

Portfolio
Az első negyedévben éves alapon 1 százalékkal, negyedéves összevetésben pedig 0,4 százalékkal bővült az eurózóna gazdasága, mindkét adat egy kicsivel elmarad az előzetes várakozásoktól - derül ki az Eurostat szerdai közléséből. Az EU28 negyedéves alapon a valutaövezettel megegyező növekedést produkált, éves összevetésben viszont jobban teljesített.

Az elemzők arra számítottak, hogy az eurózóna gazdasága a tavalyi negyedik negyedéves 0,9 százalékos év/év alapú bővülés után az év elején 1,1 százalékkal növekedett, a közölt tényadat ugyan gyorsulást mutat, de egy hajszállal elmarad ettől a várakozástól. A negyedéves összevetésben hasonló a helyzet: a 2014 negyedik negyedévi 0,3 százalékhoz képest ugyan gyorsulást...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés