Előfizetői tartalom

Politikai botrány a szomszédban: a gazdaságot is félteni kell?

A következő hetekben elfajulhat a helyzet Romániában, ha a múlt héten meggyanúsított Victor Ponta kormányfő nem lesz hajlandó önként távozni - vélik az elemzők. Ha a békés megoldás felé sikerül elmozdulni, akkor a rövid távú politikai bizonytalanság mellett hosszabb távon akár profitálhat is a román gazdaság a politikai botrányból, hiszen erős pozitív üzenet, hogy a korrupció elleni fellépést komolyan veszik, és akár a kormányfőt is készek meggyanúsítani.

Ponta egyelőre nem tágítMúlt pénteken jelentette be a román korrupcióellenes ügynökség (DNA), hogy többek között adócsalással, pénzmosással és okirathamisítással vádolja Victor Ponta miniszterelnököt, aki a gyanú szerint 2007-2008-ban még ügyvédként követte el a fenti cselekményeket. Nem sokkal a hír megjelenése után Claus Johannis román elnök lemondásra szólította...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés