FONTOS Gulyás Gergely: a kormány bepereli a Spar-t, azt is megtudtuk, miért
 
Előfizetői tartalom

Kijárna már egy felminősítés, de az euró csak álom

Már rövid távon is valószínű, hogy felminősítik Magyarországot, hiszen az egyik hitelminősítő már pozitív kilátást tart érvényben - mondta a Portfolionak adott interjúban Magdalena Polan, a Goldman Sachs régiós elemzője. A szakember szerint sokat javultak Közép-Európa kilátásai, viszont egyelőre nem akarnak csatlakozni a régiós országok az eurózónához, szerinte a következő öt évben a lengyelek és a csehek mellett nálunk sem lesz realitása ennek. Polan Magyarország kapcsán azt emelte ki, hogy jelentősen csökkent a lemaradásunk Lengyelországhoz képest, mivel fájdalmas reformokon vagyunk túl.

Portfolio: Sokakat megleptek az első negyedéves növekedési adatok a régióban, Románia és Csehország európai szinten is kiemelkedően teljesítettek. Fenntartható lehet ez a trend a jövőben is? Magdalena Polan: Én nem lepődtem meg különösebben, mivel régóta optimista voltam Közép-Európa növekedési kilátásait illetően. Ez elsősorban a belső tényezőknek köszönhető...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés