Előfizetői tartalom

Mégis minek küszködünk ennyit a görögökkel?

Miért küszködnek ennyire az európai vezetők azért, hogy a makacs görögöket bent tartsák az euróövezetben? Egyáltalán miért ugrálhat ebben a helyzetben egy olyan ország, amely az eurózónás GDP-nek alig a két százalékát teszi ki? A választ az Európai Unió ideájában kell keresnünk, amelynek túl drága volna az euró sérthetetlen imázsának elvesztése.

Whatever it takes?Mario Draghi, az Európai Központi Bank elnöke egyszer azt mondta, hogy bármibe is kerül, megmentik az eurót:Az EKB a mandátumán belül kész bármit megtenni, hogy megőrizze az eurót. És higgyék el nekem, az elég is lesz.A híressé vált beszéde akkor fordulatot hozott (anélkül, hogy alkalmazták volna valaha is az OMT-t), mert tisztázta a piaccal, hogy a jegybank...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés