Előfizetői tartalom

Európa helyett a káoszra szavaztak a görögök - Hogyan tovább?

Egyelőre nehéz megmondani, milyen hatása lesz a vasárnapi görög népszavazásnak, az biztos, hogy a következő napok kulcsfontosságúak lesznek. A korábbi nyilatkozatok alapján valószínűtlennek tűnik, hogy a további megszorítások elutasítása tárgyalási alapot jelentsen a hitelezők számára, az elemzők szerint egyre esélyesebb forgatókönyv, hogy Görögország kilép az eurózónából. Az biztos, hogy kedden EU-csúcsot tartanak, ahol vagy kínálnak egy utolsó esélyt Athénnak a megegyezésre, vagy elkezdenek felkészülni a görög kilépés utáni világra az Unió politikusai. Mindenesetre gyorsan kell dönteni, mivel két hét alatt 3,5 milliárd eurót kellene előteremteniük valahonnan a görögöknek, ha meg akarnak menekülni.

A görögök nemet mondtak a hitelezőknekVáratlanul nagy fölénnyel utasították el a görög választópolgárok a nemzetközi hitelezők utolsónak mondott ajánlatát a megegyezésre. Ugyan a szavazás előtt volt egy kis félreértés arról, pontosan mi is a tétje, hiszen a trojka képviselői a hét második felében már arra utaltak, hogy a kérdéses ajánlat a hitelprogram keddi lejárta...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés