Előfizetői tartalom

Felejtsük el az olimpiát, ha nem akarunk belerokkanni!

Az elmúlt hetekben ismét felerősödtek a budapesti olimpiával kapcsolatos álmok, talán a korábbinál közelebb állunk ahhoz, hogy tényleges pályázatot adjunk be. A Portfolio háromrészes cikksorozatának első részében azt jártuk körül, mennyi reális esélyünk lehet a rendezésre, a második részben pedig az olimpia lehetséges pozitív gazdasági hatásaival foglalkozunk, most a harmadik részben pedig számba vesszük az esetleges negatív hatásokat. A jelenlegi cikkünk alapja egy neves amerikai sportközgazdász, Andrew Zimbalist könyve, mely az esetleges olimpiarendezés hátrányaival foglalkozik. A szakember szerint az előzetes számítások szinte minden esetben eltúlzottak, ezért nem tudnak beleférni a rendezők a megállapított költségvetésekbe.

Cikksorozatunk előző két része: Kezdhetünk spórolni az olimpiai belépőkre 2024-re? Olimpiát ide, de azonnal!Szinte mindig többe kerül a becsültnélAz év elején jelent meg Andrew Zimbalist Circus Maximus: The Economic Gamble Behind Hosting the Olympics and the World Cup (Circus Maximus: a gazdasági szerencsejáték az olimpiák és a futball világbajnokságok szervezése mögött)...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés