Előfizetői tartalom

Felejtsd el a görögöket, a szomszédunkban előbb jöhet a csőd!

Az utóbbi hetekben a görög válság miatt a háttérbe szorult minden más ország gondja-baja Európában, hamarosan azonban a felszínre kerülhetnek a problémák. Hónapok óta rebesgetik például, hogy Horvátország lesz a következő a sorban a görögök után, mivel délnyugati szomszédunknál vészesen emelkednek a kamatkiadások és az adósság, a költségvetési deficitet még évekig képtelenek lesznek megfékezni, miközben a gazdaság jó esetben is csak stagnálni fog. A szakértők szerint a horvátok egyetlen szerencséje még az, hogy a politikusaik kiállnak a megszorítások mellett, azonban ha az egyre növekvő finanszírozási terheken nem tudnak úrrá lenni, akkor akár csőd is lehet a dolog vége.

Egyre többen suttognak lehetséges csődrőlAz államháztartás hiányának robbanásszerű növekedése miatt könnyen csődközelbe juthat Horvátország - idézi az MTI horvát gazdasági szakértők véleményét. A Vecernji List zágrábi napilap hétfői számában arról cikkezett, hogy amikor a horvát állam nemrég újabb 6 milliárd kunával adósodott el 4,5 százalékos kamat mellett....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés