Előfizetői tartalom

Magyarország megmentője adhatja meg a kegyelemdöfést az államcsődhöz

Michael Hasenstab neve valószínűleg keveseknek ismerős, ha azonban hozzátesszük, hogy a 42 éves fiatalember a Franklin Templeton alapkezelő alelnöke, akkor már talán többeknek derenghet, hogy hazánk legnagyobb hitelezőjéről van szó. Ukrajnában azonban valószínűleg nem ünneplik most a befektetőt, hiszen a hírek szerint az ő ellenállásán bukhat meg az egyezség a hitelezőkkel, így akár katasztrofális csődesemény is bekövetkezhet. Hasenstab egyébként a második negyedévben nem csökkentette ukrán kitettségét, viszont a lassan normalizálódó helyzetnek köszönhetően a korábbi nem realizált veszteségének egy részét sikerült eltüntetnie.

Éledezik az ukrán piacÉvek óta a Franklin Templeton Magyarország legnagyobb magánhitelezője még úgy is, hogy az elmúlt időszakban lassan elkezdte leépíteni állományát . Néhány éve a befektető Ukrajna felé fordult, komoly pozíciót épített ki ottani kötvényekből, azonban a korábbi sikeres ír és magyar akciókkal szemben ez eddig nem jött be, hiszen az első negyedév végén...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés