Előfizetői tartalom

Magyarország nem kerülte el a csapdahelyzetet

Magyarország nem kerülte el a gyermektelenségi csapdahelyzetet, a halogatás következményeként jelentősen növekedni fog a gyermektelenek aránya - jelentette ki a Portfolio-nak adott interjújában Spéder Zsolt. A Demográfiai Kutatóintézet igazgatója szerint az öregedés felgyorsulása fontos jelzés a döntéshozóknak, de nem a demográfusok dolga meghozni a nyugdíjrendszer fenntarthatóságával kapcsolatos döntéseket. Arra azonban felhívta a figyelmet: a férfiak 40 év munkaviszonya utáni nyugdíjba vonulásának lehetősége oda vezet, hogy a nyugdíjrendszer fenntarthatósága gyorsabban romlik el. Be kell látni, hogy ilyen intézkedésekkel mindenkinek rosszabb lesz egy idő után - húzta alá.
Tényleg tovább kell emelni a nyugdíjkorhatárt?. Portfolio: Úgy tűnik, hogy idén a Demográfiai Portrénak nagyobb visszhangja lesz, miután legutóbbi lapinterjúját, amelyben a nyugdíjkorhatár-emelés szükségességéről beszélt, sokan idézték és úgy értelmezték, hogy a kormány a nyugdíjkorhatár emelésére készül. Pedig a három évvel ezelőtti nyilatkozata szinte szó szerint...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái