Előfizetői tartalom

Magyar reformokkal riogatnak a választások előtt

Három hónapon belül parlamenti választásokat tartanak Lengyelországban, emiatt felbolydult az utóbbi hetekben a varsói politikai élet. A voksolás a gazdaságra is rányomhatja a bélyegét, hiszen a pártok természetesen egymásra licitálnak a népszerűség érdekében. A kormánypártok és az ellenzék egyaránt bedobnak olyan intézkedéseket, melyek az elmúlt évek unortodox magyar gazdaságpolitikájának voltak az elemei, így például az egyes szektorokra kivetendő adókkal vagy a devizahitelek átváltásával kampányolnak.

Váratlanul lett szoros a választásAz év elején sokan lefutottnak tartották az őszi lengyel parlamenti választásokat, szinte biztosra vették, hogy a jelenleg kormányzó Polgári Platform (PO) kormányozhat további négy évig. Aztán május végén hatalmas meglepetésre a legnagyobb ellenzéki párt, a Jog és Igazságosság (PiS) által támogatott jelölt, Andrzej Duda nyerte az elnökválasztást...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés