Előfizetői tartalom

Mi lesz a világgal, ha rosszul sül el a nagy kísérlet?

Egyre több jel mutat a kínai gazdaság lassulása felé, a jelek szerint az ottani hatóságok is felismerték a kockázatokat, és próbálják megelőzni a még nagyobb bajt, ezért meglepetésre leértékelték a jüant. A lépés oka hivatalosan az exportáló cégek támogatása, ami felpörgethetné a gazdaságot, azonban a szakértők egyelőre szkeptikusak a kísérlet sikerét illetően. Márpedig ha Kína motorja döcögni kezd, annak a világ minden gazdaságára komoly hatásai lehetnek, elsősorban az erős kínai kereskedelmi kapcsolatokkal rendelkező országok kezdhetik becsatolni a biztonsági öveket.

Mennyi is az annyi?A hivatalos adatok szerint az első és a második negyedévben egyaránt hét százalékkal bővült a kínai gazdaság a tavalyi év hasonló időszakához képest, ami éppen megfelel a helyi hatóságok előzetes várakozásainak. Sokakban éppen ez ébreszt gyanakvást, hogy évek óta telibe találja a növekedés a célokat. Részben emiatt régóta beszélnek az elemzők...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés