Előfizetői tartalom

Magyarországot is elsodorhatja a kínai vihar?

Az utóbbi napokban komoly felfordulást okozott a piacokon az, hogy a kínai jegybank háromszor is leértékelte a jüant. A hangulat csütörtökre már kicsit stabilizálódott, a nemzetközi elemzők szerint pedig Magyarország és Közép-Európa akár a nyertese is lehet a helyzetnek, hiszen a többi feltörekvő térségnél ellenállóbb lehet a viharban.

A keleti nyitás után sem vagyunk veszélybenAhogy arról szerdai cikkünkben beszámoltunk , a kínai gazdaság lassulása alapvetően három csatornán keresztül hathat a világgazdaságra a Citigroup elemzői szerint: A kereskedelmi kapcsolatokon keresztül, ez az elmúlt évek keleti nyitás politikáján keresztül érintheti a magyar gazdaságot, hiszen egyre nagyobb Kína súlya a magyar...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés