Előfizetői tartalom

Elégedettek a németek az új görög csomaggal

MTI
Wolfgang Schäuble német pénzügyminiszter üdvözölte az új görög mentőprogramról kötött megállapodást egy vasárnapi lapinterjúban, de figyelmeztette az athéni vezetést, hogy szigorúan ellenőrzik majd a reformokat. A program elindításához még a német törvényhozás alsóházának (Bundestag) felhatalmazása is szükséges, a testületet szerdára rendkívüli ülésre hívták össze, hogy döntsön a kérdésben. A jóváhagyás esélyét növeli, hogy a német szociáldemokraták egyik legtekintélyesebb vezetője, a külügyminiszter is támogatja a görög csomagot.

Wolfgang Schäuble szerint a Görögországnak szánt harmadik pénzügyi mentőcsomagról az euróövezeti pénzügyminiszterek pénteki brüsszeli ülésén kötött megállapodás vállalható és megfelel a júliusi euróövezeti csúcson lefektetett elveknek.Az athéni vezetéssel ugyan "igen fáradságos" tárgyalásokat kellett folytatni, de végül sikerült megértetni, hogy"nem lehet elkerülni...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés