Előfizetői tartalom

Vasárnap kiderül, magyar útra lép-e Lengyelország

Parlamenti választásra készülnek Varsóban, egyre valószínűbb, hogy a jelenleg ellenzékben lévő Jog és Igazságosság (PiS) kapja majd a legtöbb szavazatot, mostanra az egyetlen érdemi kérdés az maradt, hogy lesz-e egyedül többsége a Szejmben. A lengyel eszközökre már az elmúlt hónapokban rányomta a bélyegét a politikai bizonytalanság, és elemzők szerint ha a papírforma eredmény valósul meg, akkor további felfordulás jöhet a gazdaságban.

A vasárnapi lengyel parlamenti választás előtti utolsó közvéleménykutatás szerint a PiS vezette konzervatív koalíció a szavazatok 36 százalékát szerezheti meg, ezzel szemben a jelenleg kormányzó Polgári Platform (PO) 22 százalékos támogatottságra számíthat. A Rzeczospolita című napilap számára készített kutatás szerint a harmadik helyen az Egyesült Baloldali Koalíció...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés