Előfizetői tartalom

Tényleg újabb válságtól kell félteni a világot?

Éppen csak kezdjük kiheverni az előző világgazdasági válságot, azonban máris újabb veszélyek leselkednek a növekedésre. Vagyis korai lenne abban bízni, hogy a következő évtizedeket a válság előttihez hasonló töretlen bővülés jellemzi majd. Egyelőre a többség optimista, hogy sikerül majd elkerülni a komolyabb visszaesést, de a negatív kockázatok bármikor élesedhetnek.

A világgazdaság az OECD szerint az idei 2,9 százalékos ütem után 2016-ban 3,3 százalékkal, 2017-ben pedig 3,6 százalékkal növekedhet. A lenti táblázatból látszik, hogy ez alapvetően az eurózóna, India és Brazília javuló kilátásainak köszönhető. Ugyanakkor a negatív kockázatok mellett a szervezet közgazdászai megemlítik, hogy ennek a forgatókönyvnek a teljesüléséhez...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés