Előfizetői tartalom

Könnyen leverhetik holnap a túl magasra tett lécet

Kamatdöntő ülést tart csütörtökön az EKB kormányzótanácsa, melyet követően további gazdaságélénkítő lépéseket jelenthetnek be. A legnagyobb gond az, hogy az utóbbi hetekben olyan erős várakozásokat tápláltak, hogy azoknak már nehéz lesz megfelelni. Így könnyen lehet, hogy Mario Draghi sajtótájékoztatója csalódást okoz majd a piacnak, mely már belelovalta magát abba, hogy kulcsfontosságú intézkedések jönnek.

Október vége óta egyre komolyabbak a várakozások az EKB holnapi döntése kapcsán, a jegybank vezetőinek pedig eszük ágában sem volt hűteni a kedélyeket, sőt még táplálták a várakozásokat. Csak néhány nyilatkozat az elmúlt bő egy hónapból:Ahogy a közleményben is jeleztük, rengeteg lehetséges eszközt vizsgáltunk meg, melyeket szükség esetén bevethetünk, ezekről komoly...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés