Előfizetői tartalom

Ettől rettegnek most a legjobban Vargáék

Egyre komolyabb fejtörést okozhat az NGM-ben, hogy az év vége felé közeledve ismét nagy nehézségekbe kerül az államadósság-ráta csökkentése. Ahhoz, hogy teljesüljön a kormány célja, a tavaly év végi 76,2 százalékról legalább 76,1 százalékra kellene leszorítani a GDP-arányos adósságrátát. Ez elvileg teljesíthető, de nem kizárt, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan ezúttal is szükség lesz trükkökre, kreatív megoldásokra.

Hol tartunk?Több fontos adat is megjelent az utóbbi hetekben az év végi adósságráta alakulása szempontjából, így most közelebb kerülünk a pontos becsléshez azzal kapcsolatban, hogy teljesíthető-e a kitűzött 76,1 százalékos cél. Az új információk: megjelent a harmadik negyedéves részletes GDP-adat, mely alapján az év első kilenc hónapjában 2,8 százalékkal növekedett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés