FONTOS Megjött a Standard and Poor's ítélete Magyarországról
 
Előfizetői tartalom

Most kell óvatosak legyünk! - Üzent az államtitkár

Az idei költségvetési hiánycél könnyedén teljesülni fog, még úgy is, hogy nem folyik be a vagyonértékesítésből előirányzott jelentős bevétel - nyilatkozta a Portfolio-nak adott interjújában Banai Péter Benő. A Nemzetgazdasági Minisztérium államháztartásért felelős államtitkára azonban óvatosságra int mindenkit, mivel a kormánynak az államadósságra is ugyanúgy figyelnie kell, és az adósságcsökkentést jelenleg kihívások övezik. Az államtitkár arról is beszélt, hogy történtek már nyár óta olyan adóintézkedések, amelyek az eredeti számokhoz képest adóbevétel-kieséssel járnak 2016-ban. Ezen kívül a kormány vizsgál néhány területet, ahol intézkedéseket hozhat a gazdaság élénkítése érdekében, így például a lakásépítések esetében. Az interjúból az is kiderül, hogy jövőre is az új költségvetés korai elfogadására készül a kormány.

Az idei költségvetés rendben van. Portfolio: Az eddigi adatok alapján rendkívül jó évet zárhat az idei költségvetés. A költségvetésért felelős munkatársak a Nemzetgazdasági Minisztériumban bejelentkezhetnek a prémiumért vagy csak az elismerő szavak maradnak? Banai Péter Benő: Szerintem közszolgálati tisztviselőként az ennek megfelelő lelkülettel kell dolgoznia mindenkinek:...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés