Előfizetői tartalom

Romokban az Európai Unió (TOP 10 sztori - 2.)

Nagyjából a pénzügyi válság kitörése óta mindenki számára világos, hogy az Európai Unió alapos átalakításra szorul, ha működőképes akar maradni. Az eurózónát érintő krízisből sokan már akkor is általánosítottak, rámutatva, hogy az EU egészének óriási problémája az egységes politikai képviselet hiánya. Arra azonban bizonyára ők sem számítottak, hogy épp 2015 lesz az az év, amikor napnál is világosabban látszik: az Európai Unió súlyos válságban van.

Európa legnagyobb problémáját öt válság jelenti: Oroszország, a migráció, a terrorizmus, Görögország és a Brexit- állapította meg nemrégiben Donald Tusk. Az Európai Tanács elnöke olyan messzire még nem is tekintett, hogy a demográfiai helyzetből fakadó feszültségeket is megemlítse, mégis egy sor olyan területet tudott felsorolni, amelyekben az unió képtelen működőképes...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés