Előfizetői tartalom

Elképesztő, mit művelt a kormány az év végén

Szerdán fontos adatokat tudtunk meg a 2015-ös államháztartásról. Ezek szerint a tervezett 2,4%-os hiánynál jobb, 2% körül alakulhatott a deficit tavaly. Értékelésünk szerint még ennél is jobb lehetett volna az egyenleg, azonban a kormány az év végén valóságos pénzszórást rendezett az uniós projektek esetében az állami büdzsé terhére. Ennek akár gazdaságélénkítő hatása is lehetett.

Fontos számok 2015-rőlVarga Mihály és Banai Péter Benő fontos részleteket árult el a 2015-ös államháztartási folyamatokról: GDP-arányosan 2% volt a tavalyi deficit A központi alrendszer viszont pénzfogalmi szemléletben 1218 milliárd forintos hiánnyal zárt. Az uniós projektek soron 2800 milliárd forintos kiadás valósult meg az eredetileg tervezett 2500 milliárd forint helyett....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés