Előfizetői tartalom

Idén könnyebben teljesülhet Orbán álma

Az elmúlt években láthattuk, hogy csak cipőkanállal sikerült az előző évi szint alá beszorítani a GDP-arányos adósságot, hogy ezzel megfeleljen a kormány az alkotmányban rögzített adósságszabálynak. Első ránézésre az idén egy kicsit talán nagyobb mozgástere lehet a kormánynak, ha nem jön valamilyen rendkívüli negatív esemény a gazdaságban, akkor teljesíthető a 76 százalék alatti adósságráta.

A Portfolio előzetes számításai szerint 2016-ban a tavalyinál kicsit nyugodtabb lehet a kormány a GDP-arányos adósságrátával kapcsolatban, azonban továbbra is elég feszített lehet a cél teljesítése. Mindez azt jelenti, hogy ha valamilyen negatív sokk éri a gazdaságot, akkor ismét veszélybe kerülhet a csökkenő adósságráta, de a legvalószínűbb alappályák mentén csökkenhet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés