FONTOS Második függetlenség napja vagy az önkényuralom diadala? Minden megváltozhat Amerika ősellenségénél
 
Előfizetői tartalom

Idén könnyebben teljesülhet Orbán álma

Az elmúlt években láthattuk, hogy csak cipőkanállal sikerült az előző évi szint alá beszorítani a GDP-arányos adósságot, hogy ezzel megfeleljen a kormány az alkotmányban rögzített adósságszabálynak. Első ránézésre az idén egy kicsit talán nagyobb mozgástere lehet a kormánynak, ha nem jön valamilyen rendkívüli negatív esemény a gazdaságban, akkor teljesíthető a 76 százalék alatti adósságráta.

A Portfolio előzetes számításai szerint 2016-ban a tavalyinál kicsit nyugodtabb lehet a kormány a GDP-arányos adósságrátával kapcsolatban, azonban továbbra is elég feszített lehet a cél teljesítése. Mindez azt jelenti, hogy ha valamilyen negatív sokk éri a gazdaságot, akkor ismét veszélybe kerülhet a csökkenő adósságráta, de a legvalószínűbb alappályák mentén csökkenhet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés