Előfizetői tartalom

Tállai: zéró tolerancia indul a visszaélő uberesek ellen

Portfolio
"Zéró tolerancia kezdődik" az uberrel visszaélő, az adózás és bejelentés elkerülésével dolgozó taxisok ellen - jelentette be a mai sajtótájékoztatón Tállai András. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke hangsúlyozta, hogy jelentős erőket fog csoportosítani a NAV az ellenőrzésre, mivel szeretnék felszámolni azt a tevékenységet, hogy adózás és bejelentés nélkül versenyelőnyhöz jutnak az uber-sofőrök azokkal a taxisokkal szemben, akik a magyar jogszabályok szerint megfelelnek az előírásoknak.

Tállai jelzése szerint az ellenőrzéseknek az a célja, hogy rövidesen eljussanak ahhoz az állapothoz, amikor elmondható, hogy nincs olyan uber-taxis, aki nem jelentette be tevékenységét, és nincs vállalkozói adószáma. Emlékeztetett arra, hogy az eddigi ellenőrzések után mindenki megtette ezt. Figyelmeztett arra, hogy az Adózás rendjéről szóló törvény szerint 200 ezer forintig...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés