Előfizetői tartalom

Itt az új fociforradalom: mindenkit megvesznek kilóra

Az már régóta nem meglepő, hogy Kína egyre komolyabb tényező a világ futballjában, eddig azonban elsősorban az ajándéktárgyaik felvevőpiacának tekintették a nyugat-európai klubok az országot, mostantól viszont komoly konkurenciaként kell tekinteniük a kínai focira. A távol-keleti országban ugyanis a jelek szerint a hatalom komolyan gondolja, hogy újabb területen teszi versenyképessé az országot, ennek érdekében pedig gyakorlatilag elapadhatatlanok az anyagi források.

Ez a Kína már nem az a KínaÉvek óta megszokott, ha egy nyugat-európai topcsapat a nyári holtidőben Kínában játszik bemutatómeccseket, vagy esetleg távol-keleti játékossal "erősíti" keretét. Idén télen azonban teljesen felforgatta a sportvilágot Kína, hiszen olyan játékosokat sikerült a helyi Szuper Ligába csábítani, akikért sorban álltak a nevesebb európai csapatok. Vagyis...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés