Előfizetői tartalom

Orbán most nyeri meg a háborút

Az elmúlt években még döcögött az adósság elleni harc, hiszen decemberben szinte mindig kreatív megoldásokra volt szükség ahhoz, hogy az előző évi szint alá szorítsák le a GDP-arányos adósságot - igaz, évről évre érezhetően egyre kisebb lett a trükközési kényszer. Most azonban ha a tervek megvalósulnak, akkor a következő két évben egyértelműen felülkerekedhet legnagyobb ellenfelén az Orbán-kormány, számításaink szerint 2017 végére akár a 70 százalék körüli adósságráta is elérhető.

Miután kiderült, hogy 2015 végére 75,5 százalékra sikerült leszorítani az adósságrátát, érdemes egy kitekintést tenni a 2016-17-es évekre, hiszen végre pontosabb alapunk van a számításokhoz. Emellett a napokban Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter azt is bejelentette, hogy a 2017-es költségvetés tervezésekor már a nullás egyenlegre fognak törekedni, így ezt is érdemes...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés