Előfizetői tartalom

Százezer forintos béremelést akarnak a szakorvosok

Portfolio
A Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezete (ReSzaSz) javasolja, hogy a kormány egészítse ki Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyi államtitkár múlt héten Orbán Viktor által is elfogadott 5 pontos tervét még eggyel, mégpedig a forrásbővítéssel. A ReSzaSz szerint a 6. pont nélkül az átalakítás kudarcra van ítélve. Kitartanak álláspontjuk mellett, hogy egy hosszabbtávú béremelés első lépéseként 2016-ban minden szakdolgozónak és technikai dolgozónak minimum 50 százalékos béremelést kellene adni - írja a Figyelő.

A ReSzaSz szerint az átalakításhoz, az építkezéshez építőelemek és emberek kellenek, és jelenleg sem ápoló, sem orvos, sem háttérdolgozó nem áll megfelelő számban rendelkezésre. Márpedig az egészségügyi államtitkár programjának középpontjában álló betegbiztonság alapja épp a megfelelő számú és szakképzettségű szakszemélyzet. 2015-ben a szakdolgozók elvándorlása...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés