Előfizetői tartalom

Megtudtuk: fajsúlyos vitába keveredtünk az EU-val

Vitában állnak a magyar hatóságok az Európai Unió statisztikai hivatalával. Az Eurostat ugyanis azt javasolta, hogy az Eximbankot sorolja át a magyar kormány az államháztartáson belülre. Az egyeztetések jelenleg is zajlanak, többszáz milliárd forint a tét, és ha a magyar kormány számára kedvezőtlen eredmény születik, akkor az megdobhatja a korábbi évek államadósság-adatait. Ha pedig az Eurostat hajthatatlan, akkor jókora szégyenfoltot gyűjt be a magyar kormány.

Hivatalos: vitában állunk az EurostattalAz Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat megerősítette a Portfolio-nak küldött válaszában értesülésünket, miszerint - a mostani EDP-jelentés keretében - javaslatot fogalmaztak meg a magyar hatóságok számára, hogy az Eximbankot sorolják át államháztartáson belülre. Válaszukat szó szerint idézzük:Az Eurostat javaslatot fogalmazott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés