Előfizetői tartalom

Itt a bizonyíték: így érvelnek a magyarok az uniós vitában

Az Eximbank nem sorolható a foglyul ejtett pénzügyi vállalkozások kategóriájába, mivel pénzügyi közvetítést végző önálló intézményi egység - így érvel a KSH az Eurostattal jelenleg is fennálló elszámolási vitában. A magyar statisztikai hivatal szerint ezért nem is szükséges az Eximbankot átsorolni az államháztartáson belülre. Az uniós szakértők más uniós tagállamokban is vizsgálódtak ilyen ügyekben és volt olyan ország, ahol az elmúlt években lezárult ez a folyamat. Többségében az Eurostat álláspontja kerekedett felül. Ezek az eredmények sokat elárulhatnak a magyar vita kimeneteléről is.

Régóta tart a vizsgálatNagy port kavart keddi cikkünk, melyben az Eurostat tájékoztatása alapján megírtuk: a magyar hatóságoknak azt javasolták, hogy az Eximbankot sorolják be az államháztartási körön belülre. Az erről szóló egyeztetések jelenleg is zajlanak. Az Eurostat oldalán elérhető nyilvános információk alapján azt is tudjuk: a szakértők idén február 15-16-án...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés