Előfizetői tartalom

Hamarabb tudjuk meg, mi az igazság a gazdaságról

Portfolio
Ezentúl az egyes negyedévek végét követő 30. nap közelében (t+30) közzéteszi az euróövezet (EA) és az Európai Unió (EU) GDP-jére vonatkozó előzetes negyedéves gyorsbecslését az Eurostat. Az eddigieknél korábbi közzététel az Európai Statisztikai Rendszernek köszönhető, amelynek keretében a tagállamok a korábbinál két héttel előbb nyújtják be nemzeti becsléseiket az Eurostatnak.

A módszertan túlnyomórészt a negyedév végét követő 45. napon (t+45) közzétett GDP-gyorsbecslések jelenlegi módszertanát követi. A fő különbség a még korábbi tagállami előzetes becslések használatában rejlik. A korábbi időzítés miatt a tagállamok a negyedév harmadik hónapja tekintetében gyakran (legalábbis részben) becsült adatokat nyújtanak be. Az uniós tagállamok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés