Előfizetői tartalom

Jövőre is nekifut a nagy mutatványnak Magyarország

A kormány előzetes tervei szerint 2017-ben is megpróbálja forintból finanszírozni lejáró devizaadósságát Magyarország - legalábbis ez derül ki a benyújtott költségvetési törvénytervezetből. Ezzel együtt az is látszik, hogy a büdzsében egyre erősebben megjelenik az utóbbi évek jelentős hozamcsökkenésének hatása, majdnem tíz év után sikerülhet a lélektani 1000 milliárd forintos szint alá csökkenteni a bruttó kamatkiadásokat. Ezzel párhuzamosan a kiadások szerkezete is átalakult, a kamatok egyre nagyobb részét fizeti az állam a lakosságnak.

Rengeteget spórol az állam a kamatokonJövőre bruttó 1016,6 milliárd forint lehet a költségvetés kamatkiadása, ami majdnem 100 milliárddal lehet alacsonyabb a 2016-ra tervezett összegnél - derül ki a benyújtott költségvetési törvényjavaslatból. Az alábbi ábrán az is jól látszik, hogy a fordulat most már egyértelmű: a 2013-as csúcshoz képest már majdnem 350 milliárdot...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés