Előfizetői tartalom

Hogy lehet Magyarország szándékosan a régió rosszfiúja?

Az utóbbi hetekben több arra utaló lépést is láttunk, hogy a kormány és a jegybank nem feltétlenül szeretné, ha tovább javulna Magyarország megítélése. Sőt, akár azt sem bánnák, ha egy kicsit negatívabban ítélnének meg bennünket a piacon. Ebből a szempontból kulcsfontosságú lehet a Fitch Ratings jövő pénteki felülvizsgálata, hiszen hosszú ideje először van reális esély arra, hogy visszakerüljön az ország a befektetésre ajánlott kategóriába. Kérdés, hogy az éles gazdaságpolitikai fordulat elegendő lesz-e ahhoz, hogy ez ne történjen meg, illetve valóban ezt szeretnék-e a magyar illetékesek.

Éles gazdaságpolitikai fordulatot láttunk az elmúlt hetekben Magyarországon, ami a kormány és a jegybank összehangolt akciójának eredménye volt. A fordulat jelei: A kormány elkezdett feltűnően lazítani a költségvetésen, hiszen a korábbi 1,5 százalékról 2,4 százalékra emelte a 2017-es hiánycélt a GDP arányában és az idei büdzséből is elosztogatott 500 milliárd forintot....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés