Előfizetői tartalom

Évekig kellett tepernünk, hogy ne tekintsenek bóvlinak

Több mint négy évig volt mindhárom nagy hitelminősítőnél a befektetésre nem ajánlott (bóvli) kategóriában Magyarország, ez változott most meg azzal, hogy végre felminősített a Fitch Ratings. A döntésre évek óta vártunk, a magyar gazdaság javulása pedig a gyakorlatban leginkább a sérülékenységünk csökkenésében mutatkozott meg. Persze két hitelminősítő továbbra sem javasol minket befektetésre, az igazi áttörést akkor érhetnénk el, ha ők is elismernék az eredményeinket.

Nem a válság hozta meg a feketelevestA magyar hitelminősítést érdemes komolyabb távlatból vizsgálni, majdnem tíz évet érdemes visszamenni a fordulópontig. 2005 decemberében fordult elő ugyanis először az, hogy az egyik nagy hitelminősítő nem fel-, hanem leminősítse a magyar adósbesorolást. Akkor a Fitch vágta vissza "A mínuszról" "BBB pluszra" az osztályzatot.Sokak számára...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés