Előfizetői tartalom

Kiderült az NGM legféltettebb titka: egyetlen cég fizet gigantikus adót

A General Electric magyarországi leányvállalata volt az az amerikai multi, melynek óriási társasági adó-fizetési kötelezettsége keletkezett 2015-ben - derült ki Joerg Bauer, a General Electric (GE) magyarországi leányvállalatának elnökének MTI-nek adott interjújából. A vezető azt is részletezte, hogy az Alstom energetikai üzletágának integrációja miatt ugrott hatalmasat az árbevétel és így az adózás előtti eredmény. Vagyis a GE magyarországi leánya lehetett az a cég, amelyik - vélhetően a pénzügyi kormányzattal kötött háttérmegállapodásnak köszönhetően - nagyrészt igénybe vette a növekedési adóhitel intézményét. Az NGM cikkünk megjelenését követően állásfoglalást küldött szerkesztőségünkbe (cikkünk végén teljes terjedelmében megtalálható), ezek szerint a minisztérium nem titkolózik és az intézkedést nem háttér-megállapodás indokolta. Vagyis a tárca tételesen nem cáfolta a háttér-megállapodást.

Itt a magyarázat!A GE magyarországi leányának 2015. évre vonatkozó beszámolójáról Joerg Bauer, a General Electric (GE) magyarországi leányvállalatának elnöke beszélt az MTI-nek adott interjújában. A beszámolót részletesen külön cikkünkben dolgoztuk fel:Kapcsolódó cikkünk2016.05.31A rejtélyes 500 milliárd forintos adófizetés történeteA vállalat árbevétele tavaly...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés