Előfizetői tartalom

Oda nyúl az Orbán-kormány, ahol pénzt lát

Idén és jövőre is 700 milliárd forintot meghaladó összeget szed be a kormány különadókból. A tavalyi évhez képest ezzel kis mértékben csökkentek az ilyen sarcokból származó költségvetési bevételek, azonban az állam még mindig jelentős mértékben függ ezektől a milliárdoktól. A kormány pedig előszeretettel fenyegetőzik a különadókkal, nehezen tud leszokni róluk.

Kőbe véste a parlament a 2017-es költségvetést, és a jövő évi adóváltozásokat. Ahogyan az lenni szokott, a jövő évi kormányzati intézkedések között is vannak meglepetések, a kormány ugyanis ezúttal is elővette egyik legkedveltebb eszközét: új különadót vet ki turizmusfejlesztési hozzájárulás néven. Tanult azonban a korábbi évek fiaskóiból, amit Brüsszelből kapott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés