Előfizetői tartalom

A Brexit-dominó az egész Európai Uniót bedöntheti

Portfolio
A közeljövőben nem valószínű, hogy az Egyesült Királyság után más EU-s országban is a tagságról szóló népszavazást tartanának, a Brexit hatására azonban egyértelműen növekedtek az Európai Uniós integrációt érintő politikai kockázatok - vélik a Citi elemzői. A populista és EU-szkeptikus politikai pártok lehetséges további erősödésében kulcsfontosságú szerepe lesz annak, hogy az EU miként rendezi kapcsolatait a britekkel: a túl nagy engedékenység hosszú távon akár az Európai Unió végét is jelentheti.

A június 23-i referendum, melynek eredményeként az Egyesült Királyság lakói gyakorlatilag kiszavazták magukat az EU-ból, vízválasztó pillanat lehet, ami az euroszkeptikus, populista politikai pártok erősödését illeti - vélik a Citibank elemzői. A legfontosabb kérdés az, hogy lesznek-e más EU-s országok, ahol hasonló népszavazást tartanak, illetve hogyelindul-e hosszú távon...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái