Előfizetői tartalom

Észbe kapott a kormány, pénz is kéne a szuperkórházra

MTI
|
Portfolio
Megjelent az Egészséges Budapest Program előkészítéséről szóló kormányhatározat a Magyar Közlöny hétfői számában: a fővárosi és a Pest megyei egészségügy fejlesztése érdekében négy új centrumot hoznak létre, amelyek köré társkórházakat szerveznek. A kormánydöntés érdekessége, hogy Varga Mihály most kapta meg a feladatot arra, hogy pénzt szerezzen a kórházátalakításra, pár héttel a 2017-es költségvetés "kőbe vésése" után.

A jogszabály szerint a kabinet "egyetért azzal, hogy átfogó, térségi alapú kórházfejlesztés valósuljon meg" és a főváros területét is érintő egészségügyi térségekben négy központot alakítsanak ki. Az észak-pesti centrum a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ, a dél-pesti az Egyesített Szent István és Szent László Kórház, valamint a Gottsegen György Országos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés