Gazdaság

Kormánybiztost kapott a nyakába a kincstár és a közlekedési tárca is

MTI
Portfolio
Miután pénteken három, tegnap pedig egy negyedik terület is új kormánybiztost kapott, a legfrissebb Magyar Közlöny további két területet is megjelölt: kinevezték a Magyar Államkincstár (MÁK) átalakításáért felelős, valamint a közlekedési infrastrukturális fejlesztésekért felelős kormánybiztost is. Utóbbi területnél Seszták Miklós fejlesztési miniszter kap maga mellé egy olyan kormánybiztost, akinek a munkáját közvetlenül Orbán Viktor kormányfő irányítja. A döntéseket a friss Magyar Közlönyben tették közzé, így holnaptól lépnek hatályba.
A kormányhatározat szerint a MÁK szervezeti átalakításával összefüggő feladatokat 2016. július 1-től 2017. március 31-ig Mészáros József látja el. A döntés értelmében a kormánybiztos egyebek mellett javaslatot tesz a Magyar Államkincstár feladatainak bővítésére, részt vesz az átalakítás végrehajtásához szükséges jogszabály-módosítások előkészítésében. A kormánybiztos - a feladatkörének ellátásához szükséges mértékben - tájékoztatást kérhet a Magyar Államkincstár, az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság és az Országos Egészségbiztosítási Pénztár vezetőitől, részükre feladatokat határozhat meg.A közúti és kötöttpályás közlekedési infrastrukturális fejlesztésekkel kapcsolatos feladatok ellátására Homolya Róbertet nevezték ki. A Magyar Közlönyben megjelent határozat szerint a kormánybiztos koordinálja majd az Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program (IKOP) és az Európai Hálózatfejlesztési Eszköz (CEF) forrásokból finanszírozott fejlesztésekkel kapcsolatos állami feladatokat, összehangolja a fejlesztésekben részt vevő államigazgatási szervek és állami vállalatok tevékenységét. Emellett részt vesz a fejlesztésekhez kapcsolódó útügyi műszaki szabályozás - jogszabály, szabvány, műszaki szabályzat - előkészítésében is.

A határozat szerint a kormánybiztos előzetesen jóváhagyja a fejlesztések megvalósítását szolgáló valamennyi költségvetési előirányzat felosztásához kapcsolódó - a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) közlekedéspolitikáért felelős államtitkára, valamint más illetékes államigazgatási szervek, szervezeti egységek által előkészített - döntési javaslatokat.

A kormányhatározat szerint Homolya Róbert a nemzeti fejlesztési miniszterrel együtt irányítja a költségvetési, az IKOP és a CEF forrásokból finanszírozott fejlesztésekkel kapcsolatos állami feladatok koordinációját ellátó szerveket, szervezeti egységek vezetőit, valamint együtt gyakorolják a Magyar Államvasutak Zrt., a Magyar Közút Nonprofit Kft. és a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. feletti tulajdonosi jogkört a kormánybiztos feladat- és hatáskörébe tartozó ügyekben. A kormánybiztos tevékenységét a miniszterelnök irányítja, feladatainak ellátását pedig a Miniszterelnökséget vezető miniszter közreműködésével biztosítja.
cimlap_Hernadi
Frankfurti tőzsde
Volkswagen
orbánviktordonaldtusk
DBZOL20200106014
sme kkv csomag laptop
kinaielnök
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Rendezvényszervező

Rendezvényszervező

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
Esti webinárium
Közérthető előadás kezdőknek.
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
orbánviktordonaldtusk