Előfizetői tartalom

Kéz a kézben kormányozná Közép-Európát Orbán és barátja

Több mint fél éve lépett hatalomra az új kormány Lengyelországban, azóta pedig fenekestül felforgatta az országot. A jobbközép Jog és Igazságosság (PiS) által vezetett kabinet feltűnően másolja a néhány évvel ezelőtti magyar modellt, mostanra szinte az összes fontos intézkedést átvették az Orbán-kormánytól. Ráadásul tavaly ősz óta érezhetően tovább javultak az addig sem rossz magyar-lengyel gazdasági és politikai kapcsolatok, és a visegrádi négyek együttműködésébe is próbálnak új életet lehelni. Persze ez nem csak az új lengyel kormánnyal függ össze, az Európai Unió mostani nehéz időszakában a magyar-lengyel tengely láthatóan igyekszik alternatívát kínálni.

Teljesen lekoppintották a magyar modelltA Beata Szydlo vezette lengyel kormányt hivatalba lépése óta folyamatosan a magyarhoz viszonyítják, ami elsősorban annak köszönhető, hogy a PiS már a tavalyi kampányban is az Orbán-kormány korábbi intézkedéseit ígérte. Ráadásul sok szakértő szerint nem is Szydlo a kormány valódi "esze", hanem Jaroslaw Kaczynski, a PiS elnöke, aki állítólag...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés