Előfizetői tartalom

Brüsszelben kiszámolták, miért éri meg menekülteket befogadni

Portfolio
Az utóbbi másfél év a menekültválságról szólt Európában, azonban a folyamat gazdasági hatásairól eddig kevés konkrétum jelent meg. Az Európai Bizottság a közelmúltban publikált egy tanulmányt, mely elsősorban arra világít rá, hogy rövidtávon nem a menekültek, hanem az integrálásukra fordított pénz pörgeti a gazdaságot, miközben a tagállamok költségvetésében különböző méretű lyukat üt ez az extra kiadás. Hosszabb távon viszont, ha megfelelően sikerül beilleszkedni a menekülteknek az európai gazdaságba, akkor egyértelműen pozitív hatással lehetnek a kontinensre.

Kik jönnek egyáltalán Európába?A jelenlegi menekültáradat kezelése az egyik legfontosabb kihívás az EU és a tagállamok számára - ismeri el az Európai Bizottság nemrég megjelent tanulmánya. Ennek két oka van: egyrészt korábban nem volt példa hasonló menekültáradatra, ezért az megterheli az Unió menekültügyi szervezetét, másrészt pedig a kontinensre érkező menekültek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés