Előfizetői tartalom

A héten kiderül, felpörgött-e a magyar motor

Portfolio
A héten kiderül, hogyan hasított, avagy nem hasított a második negyedévben a magyar gazdaság az első negyedév kiábrándító teljesítménye után. Emellett friss inflációs és építőipari adatokra is számíthatunk itthon, míg a Magyar Nemzeti Bank jegyzőkönyvet tesz közzé legutóbbi üléséről. Európában főleg a német, az olasz és az euróövezeti GDP-adatokra figyelhetnek a befektetők.

2016 első negyedévében jóval a várakozásokon alul teljesített a magyar gazdaság: 2015 utolsó negyedévéhez képest 0,8%-kal csökkent, az egy évvel ezelőttihez képest (szezonálisan és naptárhatással igazítva) pedig 0,5%-kal nőtt a GDP. A kiigazítatlan (és így szökőnaphatással megtámogatott) éves index 0,9%-os bővülést mutatott, noha az erre vonatkozó elemzői konszenzus...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés