Előfizetői tartalom

Hatalmas dobás lenne a járulékcsökkentés

Újabb nagy horderejű lépésre készül a kormány: a járulékok fokozatos csökkentésén dolgoznak a Nemzetgazdasági Minisztériumban. Ezzel könnyítene a munkaerőhiánnyal küzdő vállalatok helyzetén és a munkaadók helyett/után az állambácsi nyúl a zsebébe, hogy a munkavállalók (régióban is leszakadó) bérhelyzetét javítsa. Bár a konkrét számokat még nem ismerjük, bemutatjuk, milyen következményekkel járhat egy ilyen intézkedés és hogy egyáltalán van-e értelme.

Beért a munkaadók és több közgazdász évek óta tartó kérése, a kormány fontolóra veszi a munkát terhelő közterhek csökkentését, az eddigi szja-vágás után a járulékok mérséklése kerül terítékre Varga Mihály hétfői nyilatkozata alapján. A nemzetgazdasági miniszter konkrétan így fogalmazott:A járulékok fokozatos csökkentése megoldást jelenthetne a hazai foglalkoztatási...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés