Előfizetői tartalom

Budapest 2024: hatalmas bukás vagy évszázados lehetőség?

A napokban véget ért a riói olimpia, így lassan kezdhetünk készülni a négy év múlva esedékes tokiói játékokra. Minket azonban sokkal jobban érdekel, hogy alig egy év múlva dönt a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) a 2024-es esemény színhelyéről, melyre Budapest is pályázik. Ráadásul egyre inkább úgy néz ki, hogy eséllyel pályázhatunk, bár ez részben a vetélytársak meggyengülésének köszönhető. Ha viszont ez megvalósul és a magyar illetékesek jól lobbiznak, akkor akár az 1984-es olimpiához hasonló sikertörténet is lehet a budapesti rendezés.

Egy éven belül dönteni kellA hivatalos jelentkezési fázis már rég elkezdődött a 2024-es olimpiai játékokkal kapcsolatban, Budapest mellett Párizs, Róma és Los Angeles adta be pályázatát. Sőt, Rióban szinte mindegyik kandidáló város kőkeményen kampányolt is, Orbán Viktor miniszterelnök többek között Thomas Bach NOB-elnökkel tárgyalt a budapesti pályázat sikeréről....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés