Előfizetői tartalom

Budapest 2024: hatalmas bukás vagy évszázados lehetőség?

Beke Károly
A napokban véget ért a riói olimpia, így lassan kezdhetünk készülni a négy év múlva esedékes tokiói játékokra. Minket azonban sokkal jobban érdekel, hogy alig egy év múlva dönt a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) a 2024-es esemény színhelyéről, melyre Budapest is pályázik. Ráadásul egyre inkább úgy néz ki, hogy eséllyel pályázhatunk, bár ez részben a vetélytársak meggyengülésének köszönhető. Ha viszont ez megvalósul és a magyar illetékesek jól lobbiznak, akkor akár az 1984-es olimpiához hasonló sikertörténet is lehet a budapesti rendezés.

Egy éven belül dönteni kellA hivatalos jelentkezési fázis már rég elkezdődött a 2024-es olimpiai játékokkal kapcsolatban, Budapest mellett Párizs, Róma és Los Angeles adta be pályázatát. Sőt, Rióban szinte mindegyik kandidáló város kőkeményen kampányolt is, Orbán Viktor miniszterelnök többek között Thomas Bach NOB-elnökkel tárgyalt a budapesti pályázat sikeréről....

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái