Előfizetői tartalom

Egész Európa alatt ketyeg az újabb időzített bomba

Egyszerre gazdasági és politikai időzített bombán csücsül az olasz kormány, mely ősszel akár meg is bukhat a beígért népszavazáson. Sokan máris a Brexittel vonnak párhuzamot, bár egyelőre nincs szó arról, hogy Olaszország kilépne az eurózónából. Az viszont tisztán látszik, hogy ha bukik a Renzi-kormány, akkor könnyen euroszkeptikus pártok kerülhetnek hatalomra.

Egy ország, ahol még mindig nem ült el a válság szeleA legfrissebb, második negyedéves adatok szerint az olasz gazdaság továbbra is csak stagnálásra képes, ami legfeljebb azoknak okozhatott meglepetést, akik nem követték nyomon az elmúlt években az országot. Olaszország ugyanis gyakorlatilag a 2008-as válság óta képtelen kilábalni a gödörből, az utóbbi évek költségvetési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés