Előfizetői tartalom

IMF-pénzhez juthat Ukrajna és Mongólia

MTI
A Nemzetközi Valutaalap (IMF) "már nagyon közel áll ahhoz", hogy lezárja Ukrajna 17,5 milliárd dolláros segélycsomagjának legutóbbi felülvizsgálatát és rábólintson az újabb hitelrészletre, valamikor szeptember második felében, és kész támogatást nyújtani Mongóliának is - jelentette be Gerry Rice, az IMF szóvivője csütörtökön Washingtonban.

Lassabb reformokért kevesebb pénz járA tavaly megkötött hitelszerződés értelmében Ukrajna idén elvileg 1,7 milliárd dollárnyi kölcsönrészlethez juthat az IMF-től. Olekszandr Daniljuk ukrán pénzügyminiszter kedden azonban azt mondta, hogy az összeg valószínűleg inkább az 1 milliárd dollárhoz lesz közeli. A pénzügyminiszter részletekkel nem támasztotta alá a kijelentését....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés