Előfizetői tartalom

Összevissza beszélnek: lehetetlen kibogozni, mit akarnak Amerikában

Az utóbbi hetekben megint felerősödtek a Fed kommunikációjával kapcsolatos kritikák, hiszen szerdán ismét dönteni kell a kamatról, de szinte naponta hallani egymásnak gyökeresen ellentmondó nyilatkozatokat, esetenként ugyanattól az embertől. Ez egyszerre több okra vezethető vissza: egyrészt a jegybank igyekszik folyamatosan bizonytalanságban tartani a piacot, nem túl erős jelzést adni a következő döntést illetően, másrészt pedig a Nyíltpiaci Bizottságon belül is egyre erősebbek a véleménykülönbségek. A szakértők szerint rég nem látott megosztottság jöhet az ülésen, aki pedig biztosra akar menni, az csak Janet Yellenre figyeljen.

Szinte minden adatot ismerünk, mégsem tudunk semmitTavaly december óta húzódik a Fed következő kamatemelése, az utóbbi néhány ülésen mindig volt valami, ami visszatartotta a Nyíltpiaci Bizottság (FOMC) tagjait.Ha a statisztikákat nézzük, akkor kisebb megtorpanásoktól eltekintve jól muzsikált az amerikai gazdaság az utóbbi időszakban. A növekedésben ugyan látszik némi megtorpanás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés