Előfizetői tartalom

November elején lehet kitűnő tanuló Magyarország

Meglepetésre kiemelte a befektetésre nem ajánlott (bóvli) kategóriából a magyar adósosztályzatot pénteken a Standard & Poor's hitelminősítő, így csak a Moody's-nál vagyunk a szégyenpadon a három nagy közül. Ez azonban másfél hónap múlva változhat, november 4-én ugyanis reális esély van arra, hogy a harmadik cég, a Moody's is javít a magyar besoroláson. Ha pedig ez megtörténik, akkor öt év után lehet makulátlan a bizonyítványunk.

Meglepetést okozott az S&P"BBB mínusz" besorolást adott a magyar adósosztályzatnak pénteken az S&P, ezzel a Fitch májusi lépése után már két nagy hitelminősítőnél kerültünk ki a bóvli kategóriából. A mostani lépés azért okozott meglepetést, hiszen előzetesen is arra lehetett számítani, hogy legfeljebb a stabil kilátást javítja majd pozitívra. Az első elemzői reakciók...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés