Előfizetői tartalom

Az NGM-ben tudják, mennyibe kerül nekünk a járulékcsökkentés

Portfolio
Nem terhelné jelentősen az államkasszát a tervezett 4 százalékpontos járulékcsökkentés mellett a 15 százalékos minimálbér- és 25 százalékos szakmunkásbér-emelés a jövő évben, sőt az emelésből befolyó többletet osztanák vissza köztehercsökkentés formájában a munkaadóknak - derül ki a Magyar Idők birtokába került kormányzati kimutatásból.

A Nemzetgazdasági Minisztérium számításai szerint azzal, hogy a következő két évben a jelenlegi 27-ről 21 százalékra csökken a munkaadókat terhelő szociális hozzájárulási adókulcs (szocho), az önmagában 2017-ben 330 milliárd, 2018-ban pedig 500 milliárd forintos kiesést okozna.Azonban a béremelésből befolyó 180, majd 270 milliárd forintos többletnémiképp kompenzálja...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés