Előfizetői tartalom

Rendkívüli helyzetbe kerül Magyarország Orbán Viktor váratlan bejelentésével

Csiki Gergely
Elsősorban a nagyvállalatok járnak jól a miniszterelnök által meglepetésszerűen bejelentett társasági adókulcs egységesítéssel és csökkentéssel, közülük is a külföldi hátterű cégek - vélekedtek a Portfolio megkeresésére adótanácsadók. Azt is hangoztatták a szakértők, hogy Magyarország a 9 százalékos társasági adókulccsal különleges helyzetbe kerül, fel is hívhatja magára a figyelmet a multinacionális cégek térképén. Ez pedig akár a külföldi befektetések vonzásában is előnyös lehet. Egyes adótanácsadók egyenesen úgy vélekedtek, hogy a régió Luxemburgja lehet hazánk. Pont emiatt pedig nem árt az óvatosság. A másik lényeges következmény, hogy a társasági adókedvezmény eddigi haszonélvezőinek kisebb támogatásra kell készülniük.

Amit tudunk: A jelenlegi 10, illetve 19%-ról egységesen 9%-ra csökkentené a kormány a társasági adó kulcsát 2017-től Orbán Viktor váratlan bejelentése szerint. Ezzel a kormány hat éve dédelgetett álma válhat valóra. A lépés hatására az NGM szerint 145 milliárd forint marad a vállalkozásoknál. Elemzői számítások szerint 170 milliárd forintnyi adóbevételről kell...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái